• Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
     

    Το παιδί, από τη γέννησή του είναι προικισμένο με ένα ευρύ φάσμα δυνατοτήτων που για να εξελιχθούν σε ικανότητες πρέπει να του προσφερθούν κατάλληλης ποσότητας και ποιότητας ερεθίσματα από το περιβάλλον του. Χρειάζεται όμως, να νιώθει στοργή και ασφάλεια, να αισθάνεται ότι περιτριγυρίζεται από άτομα που μπορεί να εμπιστευθεί αλλά και να του παρέχονται δυνατότητες ελεύθερης κίνησης στο χώρο,πειραματισμού, ψυχαγωγίας, παιχνιδιού. Αυτοί είναι μερικοί από τους στόχους της προσχολικής «εκπαίδευσης».

    Ο παιδικός μας σταθμός, εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις εκείνες, ώστε τα παιδιά να αναπτύσσονται και να κοινωνικοποιούνται ομαλά και πολύπλευρα. Το ενδιαφέρον των παιδιών να γνωρίσουν τον κόσμο, είναι το κίνητρο για μάθηση. Τα παιδιά μέσα σε ένα ασφαλές και πλούσιο σε ερεθίσματα περιβάλλον, εξερευνούν με τις αισθήσεις τους, δημιουργούν ιδέες και δομούν τη γνώση. Καθώς αναπτύσσονται οδηγούνται σε πιο σύνθετες και περίπλοκες μορφές αλληλεπίδρασης με τους συνομήλικους και τους ενήλικες που επηρεάζουν τις γλωσσικές και νοητικές του ικανότητας.

    Παράλληλα χρησιμοποιούν συνεχώς τις γνώσεις που αποκτούν και τις ιδέες τους για διαφορετικούς σκοπούς και με πολλούς τρόπους. Έχοντας τα παραπάνω υπόψη, σας αναφέρουμε κάποιες από τις δραστηριότητες και τους στόχους του προγράμματος.